top of page

Mitä hyötyä meditoinnista on? 8 tajunnanräjäyttävää terveyshyötyä

Päivitetty: 2. maalisk. 2021

Onko ajatuksia välillä haastavaa saada hiljennettyä?


Pyöriikö mielessäsi tekemättömät asiat, silloinkin kun voisit vihdoin rentoutua?


Ei ihme, sillä mielemme ovat tottuneet jatkuviin ärsykkeisiin.


Erilaisia ärsykkeitä ja informaatiota tulee niin paljon joka tuutista, että aivot käyvät jatkuvasti ylikierroksilla!


Sen takia on erittäin tärkeää, että pysäytät itse oman mielesi säännöllisesti - hyödyt siitä tieteellisesti todistettuna merkittävästi.

Mitä jos saisit sen jatkuvan kelan päässäsi pysäytettyä? Ja huolien murehtimisen sijaan, mielessäsi vallitsisi rauha? Eikö olisi ihanaa vihdoinkin rentoutua?


Se on täysin mahdollista säännöllisen meditoinnin avulla! Ja sen ei tarvitse olla tylsää tai pitkäveteistä 😉Mitä meditaatio on ja miksi sinunkin kannattaa aloittaa sen harrastaminen jo heti tänään?

Meditaatio on harjoitus, jonka aikana henkilö keskittää ajatuksensa esimerkiksi tiettyyn ajatukseen tai toimintaan kehittääkseen tietoisuustaitojaan. Meditaatio on tietoiseksi tulemista ja ajatuksista irti päästämistä.

Tiesitkö, että meditoinnin lukuisista tieteellisesti todistetuista terveyshyödyistä on tehty yli 1400 tutkimusta?


Kerron sinulle nyt 8 terveyshyötyä, jotka aikoinaan muuttivat oman käsitykseni meditoinnista!1. Paras apu stressinhallintaan

Olet varmasti joskus miettinyt, mistä saisi pikaisen avun liialliseen stressiin?

Pieni määrä stressiä on hyväksi, mutta sen mennessä liiallisuuksiin saattaa siitä tulla erilaista oireilua: esim. nukahtamisvaikeudet, ahdistus, kohonnut verenpaine ja aivosumu.

Liiallinen stressi nostaa stressihormoni eli kortisolitasoja. Kohonneet stressilevelit voivat tuoda tullessaan matala-asteista tulehdusta, josta taas voi ajansaatossa syntyä muita sairauksia.

Tehokas ja säännöllinen stressinhallinta on erittäin tärkeää, jos haluat pitää mielesi ja kehosi hyvinvoivana nyt - ja myös tulevaisuudessa.

Kaikista helpoimmin (ja edullisimmin) pidät huolta mielestäsi meditoimalla.

Tutkimuksien mukaan meditoinnista voi olla merkittävä apu stressiin ja stressistä johtuvien sairauksien hoidossa.

2. Lievittää ahdistusta ja masennusta

Vaikka ahdistukseen on olemassa erilaisia hoitomuotoja, jatkaa ahdistuksesta kärsivien lukumäärä silti nousemistaan vuosi vuodelta. Vuonna 2020 Suomessa ahdistuksen takia hoitoon hakeutuminen oli ennätysmäisen suuri, sillä poikkeuksellinen aika on lisännyt huolta muun muassa rahaan ja parisuhteisiin liittyvistä asioista.

Tutkimuksien mukaan meditointi voi auttaa ahdistuksen lievittämisessä jopa 39%, sillä se vaikuttaa kolmeen aivojen osa-alueeseen, jotka ovat vastuussa huolehtimisesta ja kontrollista.

Harvardin yliopiston mukaan stressi ja ahdistus ovat yleisempiä masennuksen aiheuttajia. Säännöllisen meditoinnin avulla voit vaikuttaa tehokkaasti siihen, miten reagoit stressiin ja ahdistukseen.Haluatko enemmän meditoinnin hyötyjä lyhyemmässä ajassa? Klikkaa tästä.

3. Lisää energiaa ja elinvoimaisuutta - jottei aina väsyttäisi


Tiedätkö sen tunteen, kun talvella voisi nukkua 24/7? Moni suomalainen tietää, sillä käytämme vuosittain miljoonia euroja itsemme piristämiseen esimerkiksi kahvin muodossa. Talvinen väsähtyneisyys juontaa juurensa usein kaamoksesta johtuvan lisääntyneeseen melatoniinin tuotantoon.

Kahvin lipittäminen ja päivittäisistä arjen askareista selviäminen sekä niistä syntyvä liiallinen stressi voi helposti laittaa taistele-tai-pakene vaihteen päälle. Kyseisessä olotilassa kortisolitasot huitelevat huimissa lukemissa.


Psychology Todayn mukaan meditointi vähentää ahdistusta ja alentaa kortisolitasoja. Syvään hengittämisen ja siihen keskittymisen ansiosta vagushermo aktivoituu. Se antaa hermostollesi signaalin hidastaa sykettä, jonka johdosta verenpaine alentuu ja kortisoli eli stressihormonin tuotanto vähentyy.

3. Meditointi parantaa unenlaatua - sekä auttaa nukahtamaan nopeammin


Tiesitkö, että Suomessa esiintyy enemmän unettomuutta kuin muissa Euroopan maissa? On ihan normaalia, että uni saattaa välillä häiriintyä erilaisissa elämänvaiheissa, mutta noin 12% yli 18-vuotiaista suomalaisista kärsii pitkäaikaisesta unettomuudesta.

Tutkimuksen mukaan säännöllisesti meditoivat nukkuvat pidempään ja he myös pystyivät lievittämään muita unettomuuden oireita.

Säännöllinen meditointi voi nimittäin auttaa hiljentämään ne ylimärääräiset ajatukset, jotka estävät pääsemästä uneen.

Tämän lisäksi, meditointi voi auttaa jännityksen laukaisemista ja kehon rentouttamista, jotka taas auttavat nukahtamaan helpommin.


Tutustu elämyksellisiin 8D-äänimeditaatioihin™ klikkaamalla tästä.4. Auttaa kivunlievityksessä


Se miten koet kivun, riippuu pitkälti sen hetkisestä olotilastasi. Jo