top of page

Mitä hyötyä meditoinnista on? 8 tajunnanräjäyttävää terveyshyötyä

Päivitetty: 28. elok. 2023

Onko ajatuksia välillä haastavaa saada hiljennettyä?


Pyöriikö mielessäsi tekemättömät asiat, silloinkin kun voisit vihdoin rentoutua?


Ei ihme, sillä mielemme ovat tottuneet jatkuviin ärsykkeisiin.


Erilaisia ärsykkeitä ja informaatiota tulee niin paljon joka tuutista, että aivot käyvät jatkuvasti ylikierroksilla!


Sen takia on erittäin tärkeää, että pysäytät itse oman mielesi säännöllisesti - hyödyt siitä tieteellisesti todistettuna merkittävästi.

Mitä jos saisit sen jatkuvan kelan päässäsi pysäytettyä? Ja huolien murehtimisen sijaan, mielessäsi vallitsisi rauha? Eikö olisi ihanaa vihdoinkin rentoutua?


Se on täysin mahdollista säännöllisen meditoinnin avulla! Ja sen ei tarvitse olla tylsää tai pitkäveteistä 😉Mitä meditaatio on ja miksi sinunkin kannattaa aloittaa sen harrastaminen jo heti tänään?

Meditaatio on harjoitus, jonka aikana henkilö keskittää ajatuksensa esimerkiksi tiettyyn ajatukseen tai toimintaan kehittääkseen tietoisuustaitojaan. Meditaatio on tietoiseksi tulemista ja ajatuksista irti päästämistä.

Tiesitkö, että meditoinnin lukuisista tieteellisesti todistetuista terveyshyödyistä on tehty yli 1400 tutkimusta?


Kerron sinulle nyt 8 terveyshyötyä, jotka aikoinaan muuttivat oman käsitykseni meditoinnista!1. Paras apu stressinhallintaan

Olet varmasti joskus miettinyt, mistä saisi pikaisen avun liialliseen stressiin?

Pieni määrä stressiä on hyväksi, mutta sen mennessä liiallisuuksiin saattaa siitä tulla erilaista oireilua: esim. nukahtamisvaikeudet, ahdistus, kohonnut verenpaine ja aivosumu.

Liiallinen stressi nostaa stressihormoni eli kortisolitasoja. Kohonneet stressilevelit voivat tuoda tullessaan matala-asteista tulehdusta, josta taas voi ajansaatossa syntyä muita sairauksia.

Tehokas ja säännöllinen stressinhallinta on erittäin tärkeää, jos haluat pitää mielesi ja kehosi hyvinvoivana nyt - ja myös tulevaisuudessa.

Kaikista helpoimmin (ja edullisimmin) pidät huolta mielestäsi meditoimalla.

Tutkimuksien mukaan meditoinnista voi olla merkittävä apu stressiin ja stressistä johtuvien sairauksien hoidossa.


2. Lievittää ahdistusta ja masennusta

Vaikka ahdistukseen on olemassa erilaisia hoitomuotoja, jatkaa ahdistuksesta kärsivien lukumäärä silti nousemistaan vuosi vuodelta. Vuonna 2020 Suomessa ahdistuksen takia hoitoon hakeutuminen oli ennätysmäisen suuri, sillä poikkeuksellinen aika on lisännyt huolta muun muassa rahaan ja parisuhteisiin liittyvistä asioista.

Tutkimuksien mukaan meditointi voi auttaa ahdistuksen lievittämisessä jopa 39%, sillä se vaikuttaa kolmeen aivojen osa-alueeseen, jotka ovat vastuussa huolehtimisesta ja kontrollista.

Harvardin yliopiston mukaan stressi ja ahdistus ovat yleisempiä masennuksen aiheuttajia. Säännöllisen meditoinnin avulla voit vaikuttaa tehokkaasti siihen, miten reagoit stressiin ja ahdistukseen.Haluatko enemmän meditoinnin hyötyjä lyhyemmässä ajassa? Klikkaa tästä.

3. Lisää energiaa ja elinvoimaisuutta - jottei aina väsyttäisi


Tiedätkö sen tunteen, kun talvella voisi nukkua 24/7? Moni suomalainen tietää, sillä käytämme vuosittain miljoonia euroja itsemme piristämiseen esimerkiksi kahvin muodossa. Talvinen väsähtyneisyys juontaa juurensa usein kaamoksesta johtuvan lisääntyneeseen melatoniinin tuotantoon.

Kahvin lipittäminen ja päivittäisistä arjen askareista selviäminen sekä niistä syntyvä liiallinen stressi voi helposti laittaa taistele-tai-pakene vaihteen päälle. Kyseisessä olotilassa kortisolitasot huitelevat huimissa lukemissa.


Psychology Todayn mukaan meditointi vähentää ahdistusta ja alentaa kortisolitasoja. Syvään hengittämisen ja siihen keskittymisen ansiosta vagushermo aktivoituu. Se antaa hermostollesi signaalin hidastaa sykettä, jonka johdosta verenpaine alentuu ja kortisoli eli stressihormonin tuotanto vähentyy.


3. Meditointi parantaa unenlaatua - sekä auttaa nukahtamaan nopeammin


Tiesitkö, että Suomessa esiintyy enemmän unettomuutta kuin muissa Euroopan maissa? On ihan normaalia, että uni saattaa välillä häiriintyä erilaisissa elämänvaiheissa, mutta noin 12% yli 18-vuotiaista suomalaisista kärsii pitkäaikaisesta unettomuudesta.

Tutkimuksen mukaan säännöllisesti meditoivat nukkuvat pidempään ja he myös pystyivät lievittämään muita unettomuuden oireita.

Säännöllinen meditointi voi nimittäin auttaa hiljentämään ne ylimärääräiset ajatukset, jotka estävät pääsemästä uneen.

Tämän lisäksi, meditointi voi auttaa jännityksen laukaisemista ja kehon rentouttamista, jotka taas auttavat nukahtamaan helpommin.
4. Auttaa kivunlievityksessä


Se miten koet kivun, riippuu pitkälti sen hetkisestä olotilastasi. Jos olet stressaantunut, voi kokemuksesi kivusta olla suurempi.

Tutkimuksien mukaan säännöllisestä meditoinnista voi olla apua kroonisen kivunhallinnassa, sekä siitä johtuvan masennuksen oireiden lieventämisessä.

Tutkimuksen mukaan meditointia harrastavat ja harrastamattomat kokivat kipua samoista syistä, mutta säännöllisesti meditoivat kokivat vähemmän kipua sekä osoittivat parempaa kykyä selviytyä sen kanssa.


5. Auttaa laskemaan verenpainetta


Tiesitkö, että meditointi auttaa myös fyysisen hyvinvoinnin edistämisessä?

Stressi ja stressaavat elämäntilanteet saattavat nostaa verenpainetta merkittävästi. Korkea verenpaine taas altistaa sydänkohtauksille ja infarkteille.

Tutkimuksen mukaan meditointi saattaa auttaa laskemaan verenpainetta erityisesti iäkkäillä ja korkeasta verenpaineesta kärsivillä.

Taas yksi hyvä syy meditoida säännöllisesti, eikö vain?


6. Voi auttaa taistossa addiktiota vastaan

Addiktion juurisyy löytyy yleensä jostain aivan muualta kuin itse addiktiosta. Monet addiktioista kärsivät esim. ahdistuksesta, masennuksesta tai jostain muusta hoitamattomasta mielenterveydenhäiriöstä, jota he itse lääkitsevät alkoholilla tai jollain muulla aineella/toimintatavalla.

Tutkimuksen mukaan säännöllinen meditointi voi auttaa taistelemaan addiktioita vastaan kasvattamalla henkistä vahvuutta, itsekuria ja itsetuntemusta.7. Auttaa keskittymään paremmin

Kärsitkö keskittymisvaikeuksista? Et todellakaan ole yksin, sillä aivomme käyvät nykyajan informaatiotulvassa jatkuvasti ylikierroksilla.

Meditointi voi auttaa sinua keskittymään paremmin, sillä tutkimuksen mukaan meditointi auttaa suoriutumaan paremmin keskittymiskykyä vaativissa tehtävissä.

Toisen tutkimuksen mukaan meditointi voi auttaa jopa muuttamaan aivojen toimintamalleja, jotka ovat yhteydessä huolehtimiseen, ajatusten harhailemiseen ja keskittymiskyvyn puutteeseen.


8. Säännöllisestä meditoinnista voi olla suuri apu ADHD-oireisiin


Tutkimuksen mukaan säännöllinen meditointi vähentää ADHD-oireita keskimäärin 30%. Myös tutkimukseen osallistuneiden ADHD:n liitännäissairaudet kuten ahdistuneisuus- ja masennusoireet lievenivät.

ADHD:sta kärsivät etsivät usein myös vaihtoehtoisia ja lääkkeettömiä hoitomuotoja oireiden lievittämiseksi, sillä monet eivät pysty syömään siihen tarkoitettuja lääkkeitä niiden haittavaikutuksien vuoksi.


Mihin muuhun meditoinnista voi olla hyötyä?


 • Tehokkuuden lisäämiseen

 • Mielentilan nostattamiseen

 • Vuorovaikutustaitojen kehittämiseen

 • Läsnäolon kehittämiseen

 • Aivosumusta eroon pääsemiseen

 • Vihanhallintaan

 • Irti päästämiseen

 • Luovuuden lisäämiseen

 • Uupumuksen ehkäisemiseen

 • Kiitollisuuden tunteiden lisäämiseen

... ja satoihin muihin asioihin!

Miten saada enemmän meditoinnin hyötyjä lyhyemmässä ajassa?

Meditate With Martta™ on erikoistunut Suomen ensimmäisiin 8D-äänimeditaatioihin™. 8D-ääniteknologian lisäksi meditaatiot on tehty binauraalisia ääniaaltoja ja Solfeggio-taajuuksia hyödyntäen. Niiden uskotaan moninaisesti vaikuttavan ihmisen psykofyysiseen kokonaisuuteen parantavasti.

8D-ääniteknologian avulla pystyt keskittymään meditaatioihin selkeästi helpommin, ja niiden kuunteleminen on elämys jo itsessään. Meditate With Martta -menetelmän avulla saat enemmän meditoinnin hyötyjä lyhyemmässä ajassa, sillä 8D-äänimeditaatio™ ja ääniterapeutilliset elementit moninkertaistavat meditoinnista saamasi hyödyt.Mitä tästä jäi mieleen? Muista ainakin nämä!


Meditoinnista ja sen hyödyistä on tehty yli 1400 tutkimusta, joten tässä oli esitelty vain hyvin pieni osa niistä.

Säännöllinen meditointi on yksi parhaimmista tavoista kehittää henkistä, emotionaalista ja fyysistä hyvinvointia, sillä sitä voi tehdä missä ja milloin tahansa.

Tiesitkö, ettei meditaatiossa ei voi epäonnistua, sillä se on ikuista harjoittelua.

Älä siis huolestu tai tunne epäonnistuneesi, jos ajatuksesi harhailevat meditaatioharjoituksen aikana. Se on normaalia ja kuuluu ihmisyyteen!

Heitä hyvästit tylsille meditaatioille ja aloita elämyksellinen meditointi jo tänään innovatiivisten 8D-meditaatioiden™ avulla.Lähteet:

 1. https://www.researchgate.net/publication/333852911_Sound_Healing_using_Solfeggio_Frequencies

 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24395196/

 3. https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-athletes-way/201306/how-does-meditation-reduce-anxiety-neural-level

 4. https://www.rutgers.edu/news#.XQOApIgzbcc

 5. Ohayon, M.M. and Partinen, M. (2002), Insomnia and global sleep dissatisfaction in Finland. Journal of Sleep Research, 11: 339-346. doi:10.1046/j.1365-2869.2002.00317.x

 6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24395196/

 7. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25673114/

 8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5907295/

 9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6088366/

 10. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23643368/

 11. https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/how-meditation-helps-with-depression

 12. https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1087054713513328

 13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4769029/


Commenti


bottom of page