top of page

Äänen parantava voima


Voiko äänen, musiikin ja puheen avulla todella parantaa terveyttään?


solfeggio taajuudet


Vastaus monimutkaiseen kysymykseen on yksinkertainen: Kyllä voi!


Huolimatta siitä, että meillä on käytössämme viisi fyysistä aistia ja olemme rakentaneet yhteiskuntamme pääasiassa visuaalisten aistiemme ja mekaanisen maailmankuvan pohjalta, meillä ihmisillä on mielenkiintoinen tapa hakea tunne-elämyksiä juuri musiikin kautta. Kun lähdemme viihteelle, kuuntelemme korkeatempoista ja pirteää musiikkia. Keskittyessämme saatamme laittaa soimaan klassista musiikkia ja rauhoittuessamme etsimme käsiimme rauhallista huilu- tai pianomusiikkia.


Auditiivinen kokemusmaailma onkin erittäin tehokas työkalu juuri meditaation avuksi, kun ihmisen visuaalinen aistimaailma pysähtyy silmien sulkeutuessa. Visuaalisten aistiärsykkeiden puute mahdollistaa myös keskittymiseen kinesteettisiin elämyksiin, joita saamme rauhoittamalla fyysisen kehomme meditaation aikana ja keskittymällä kehossamme ilmeneviin tuntemuksiin. Ääni toimii mitä parhaimpana porttina tietoisuuden muokkaamiseen mutta meditaation syvetessä myös auditiivisen aistiärsykkeen merkitys pienenee ihmisen sukeltaessa syvemmälle sisimpäänsä. Ääninauha jää pyörimään jonnekin taustalle ilman, että ihminen enää huomioi sitä tietoisesti.


Elokuvateollisuudessa ääniaaltojen vaikutus ihmisen psyykeeseen on tiedetty iät ja ajat. Kukapa ei muistaisi vaikkapa kohua herättänyttä Paranormal Activity-elokuvaa, jossa pelkillä infraäänillä aiheutettiin katsojissa kauhun tunnetta? Nykyteknologia on mahdollistanut myös erilaisten ASMR-efektien käytön ihan tuiki tavallisillekin tubettajille.


Tiedämme myös, että ihminen voidaan vaivuttaa hypnoosiin pelkkien sanojen avulla. Uskon myös, että moni tätä blogia lukeva on kokeillut myös erilaisia affirmaatioäänitteitä, joissa toistettujen suggestioiden avulla pyritään korjaamaan ihmisen alitajuntaa ja murtamaan rajoittavia uskomuksia.


Mitä ovat solfeggio taajuudet?

Ääniaaltojen vaikutus


Meditaation ystävät ovat saattaneet kuulla myös tiibetiläisestä äänimaljahoidosta. Eri taajuuksilla soivien äänimaljojen on todettu värähtelevän ihmisen energiakehoa stimuloivilla taajuuksilla ja rauhoittavan niin kehoa, mieltä kuin sieluakin. Tämä ikivanha perinne onkin ollut tuhansia vuosia aikaansa edellä. Vasta nykyaikana olemme alkaneet ymmärtää kunnolla ääniaaltojen terveysvaikutuksia.


2000-luvun ääniteknologialla olemme pystyneet kehittämään uskomattomat, kirjaimellisesti tajunnan räjäyttävät metodit meditaation avuksi. Puhunkin siis Solfeggio -taajuuksien ja binauraalisten ääniaaltojen hyödyntämisestä. Kirjoitin jokin aika sitten binauraalisista aalloista.

Nyt haluankin jakaa sinulle tietoa nimenomaan Solfeggio -taajuuksista.


Mitä ovat Solfeggio -taajuudet?


Kuuloaistimme pystyy havannoimaan ääniaaltoja aina 16 hertsistä (erittäin matala ääni) jopa 20 000 hertsiin (erittäin korkea ääni). Toki iän myötä kykymme kuulla korkeimpia ääniä heikkenee. On myös havaittu, että eri äänitaajuudet stimuloivat eri paikkoja kehossamme ja vaikuttavat myös henkiseen hyvinvointiimme.