top of page

Äänen parantava voima

Päivitetty: 28. elok. 2023


Voiko äänen, musiikin ja puheen avulla todella parantaa terveyttään?


solfeggio taajuudet


Vastaus monimutkaiseen kysymykseen on yksinkertainen: Kyllä voi!


Huolimatta siitä, että meillä on käytössämme viisi fyysistä aistia ja olemme rakentaneet yhteiskuntamme pääasiassa visuaalisten aistiemme ja mekaanisen maailmankuvan pohjalta, meillä ihmisillä on mielenkiintoinen tapa hakea tunne-elämyksiä juuri musiikin kautta. Kun lähdemme viihteelle, kuuntelemme korkeatempoista ja pirteää musiikkia. Keskittyessämme saatamme laittaa soimaan klassista musiikkia ja rauhoittuessamme etsimme käsiimme rauhallista huilu- tai pianomusiikkia.


Auditiivinen kokemusmaailma onkin erittäin tehokas työkalu juuri meditaation avuksi, kun ihmisen visuaalinen aistimaailma pysähtyy silmien sulkeutuessa. Visuaalisten aistiärsykkeiden puute mahdollistaa myös keskittymiseen kinesteettisiin elämyksiin, joita saamme rauhoittamalla fyysisen kehomme meditaation aikana ja keskittymällä kehossamme ilmeneviin tuntemuksiin. Ääni toimii mitä parhaimpana porttina tietoisuuden muokkaamiseen mutta meditaation syvetessä myös auditiivisen aistiärsykkeen merkitys pienenee ihmisen sukeltaessa syvemmälle sisimpäänsä. Ääninauha jää pyörimään jonnekin taustalle ilman, että ihminen enää huomioi sitä tietoisesti.


Elokuvateollisuudessa ääniaaltojen vaikutus ihmisen psyykeeseen on tiedetty iät ja ajat. Kukapa ei muistaisi vaikkapa kohua herättänyttä Paranormal Activity-elokuvaa, jossa pelkillä infraäänillä aiheutettiin katsojissa kauhun tunnetta? Nykyteknologia on mahdollistanut myös erilaisten ASMR-efektien käytön ihan tuiki tavallisillekin tubettajille.


Tiedämme myös, että ihminen voidaan vaivuttaa hypnoosiin pelkkien sanojen avulla. Uskon myös, että moni tätä blogia lukeva on kokeillut myös erilaisia affirmaatioäänitteitä, joissa toistettujen suggestioiden avulla pyritään korjaamaan ihmisen alitajuntaa ja murtamaan rajoittavia uskomuksia.


Mitä ovat solfeggio taajuudet?

Ääniaaltojen vaikutus


Meditaation ystävät ovat saattaneet kuulla myös tiibetiläisestä äänimaljahoidosta. Eri taajuuksilla soivien äänimaljojen on todettu värähtelevän ihmisen energiakehoa stimuloivilla taajuuksilla ja rauhoittavan niin kehoa, mieltä kuin sieluakin. Tämä ikivanha perinne onkin ollut tuhansia vuosia aikaansa edellä. Vasta nykyaikana olemme alkaneet ymmärtää kunnolla ääniaaltojen terveysvaikutuksia.


2000-luvun ääniteknologialla olemme pystyneet kehittämään uskomattomat, kirjaimellisesti tajunnan räjäyttävät metodit meditaation avuksi. Puhunkin siis Solfeggio -taajuuksien ja binauraalisten ääniaaltojen hyödyntämisestä. Kirjoitin jokin aika sitten binauraalisista aalloista.

Nyt haluankin jakaa sinulle tietoa nimenomaan Solfeggio -taajuuksista.


Mitä ovat Solfeggio -taajuudet?


Kuuloaistimme pystyy havannoimaan ääniaaltoja aina 16 hertsistä (erittäin matala ääni) jopa 20 000 hertsiin (erittäin korkea ääni). Toki iän myötä kykymme kuulla korkeimpia ääniä heikkenee. On myös havaittu, että eri äänitaajuudet stimuloivat eri paikkoja kehossamme ja vaikuttavat myös henkiseen hyvinvointiimme.


Useimmat solfeggioterapeutit käyttävät seuraavia taajuuksia energiakehon eri osien stimulointiin;


  • 174 Hz: Kivunlievitys

  • 285 Hz: Kehon virkistäminen

  • 396 Hz: Pelon häivyttäminen

  • 417 Hz: Tunne-elämän tasapainottaminen

  • 528 Hz: Ajattelevan mielen hiljentäminen

  • 639 Hz: Sydänchakran avaaminen

  • 741 Hz: Detoksifikaatio

  • 852 Hz: Henkisten kokemusten vastaanottaminen

  • 963 Hz: Ykseyden kokemus ja kruunuchakran stimulointi


Mikäli chakrajärjestelmä on sinulle tuttu juttu, saatat huomatakin että nämä taajuudet ovat suoraan liitännäisiä eri chakrojen toimintaan! Ihmisen kehoa voidaankin lähestyä monelta eri näkökannalta, mutta fysiikan lakien mukaan olemme todellakin mitä moninaisimmilla taajuuksilla värähteleviä luomuksia.


Solfeggioiden ja binauraalisten aaltojen ero onkin siinä, että Solfeggiot soivat huomattavasti binauraalisia aaltoja korkeammilla taajuuksilla. Niiden vaikutus on kuitenkin yllättävän samankaltainen. Mikäli olet koskaan harrastanut musiikkia, tiedät että sama sävel voidaan soittaa eri oktaaveissa joko matalalta tai korkealta!Mutta mikä metodi sopisi juuri minulle?


Ja miten voin sukeltaa parantavien ääniaaltojen maailmaan, kun ympärillä oleva maailma on täynnä hälyä, riitasointua ja soraääniä?


Herääkin kysymys, voisiko kaiken tämän auditiivisen avun saada yhdestä ja samasta paikasta.

Näihinkin kysymyksiin minulla on sinulle vastaus!


Olen nimittäin luonut 8D-meditaatiot juuri sinulle, joka etsit parasta mahdollista meditaatioelämystä!


8D-meditaationi™ sisältävät niin Solfeggio -taajuuksia, binauraalisia ääniaaltoja, musiikkia, luonnonääniä kuin puheohjausta.


Meditate with Martta -jäsenenä saat käyttöösi valtaisan paketin äänimeditaatioita, joita voit hyödyntää parhaaksi näkemälläsi tavalla ja juuri omien tarpeidesi mukaan! 😊
Iloisin terveisin,


Martta


Comments


bottom of page